homepage > wijnen

Zellerer BioDelicatessen Logo

BIOLOGISCHE WIJNEN
-direct van het wijngoed-

Overzicht van de door ons geimporteerde gecontroleerd biologische wijnen
Aan een volledig overzicht wordt nog gewerkt. Vraagt u onze gratis prijslijst aan!
In de tussentijd kunt u ook op onze pagina's met wijnbeschrijvingen en over vegetarische wijn kijken.
Nieuw: Biologische Wijngids
In oktober 2000 is de "Biologische Wijngids" van Vincent Helberg uitgekomen (Kosmos-Z&K Uitgevers, f 24,90/495 F). In deze gids worden ook meer dan 30 van onze wijnen besproken. Vele komen er zeer goed uit, twee kregen zelfs een "Coup de Coeur" (zeer goede wijn met een zeer goede prijs-kwaliteits-verhouding). Verder kreeg ook een Eiswein 5 sterren (de hoogstmogelijke beoordeling, "een geweldige wijn").
U kunt deze gids bij ons bestellen door overmaking van f 24,90 op onze Postbankrekening 8172408, t.n.v. Zellerer BioDelicatessen, Alphen/Rijn. Wij sturen u het boek dan toe.
Coup de Coeur: A.O.C. Limoux blanc (Domaine de Mayrac)
Vincent Helberg over de Limoux blanc van Mayrac (1996, A.O.C. Limoux): "De "stille" Limoux krijgt veel minder aandacht dan de parelende Blanquette maar hoeft niet minder interessant te zijn. Dat blijkt ook wel weer uit dit schitterende voorbeeld. Een mooie heldergele kleur waarin een zweempje goud al doet vermoeden dat we met een mooi uitgerijpte wijn te maken hebben. Hij blijft zwaar hangen in het glas waar, eenmaal de neus in gestoken, een heel complexe geur uit te voorschijn komt. Een schitterende combinatie van veel soorten fruit en subtiel hout. Dat wordt mooi bevestigd in de subtiele maar ook weer complexe smaak. Het is een frisse wijn met een heel subtiel zoetje waarin weer veel rijp fruit en dat subtiele hout. Dat fruit gaat zich in de heerlijk vette afdronk enorm nuanceren, zowel appeltjes (cox orange) als rijpe geparfumeerde peren, later ook tropisch fruit als ananas en banaan. Dit gaat gepaard met een perfecte balans in de zuren en duurt maar voort. Schitterende wijn."

Zellerer BioDelicatessen Weiswein Isegrimhof

Coup de Coeur: Riesling Auslese (Isegrimhof)
Vincent Helberg over de exclusief door ons geimporteerde Riesling Auslese van Weingut Isegrimhof (1992, Pfalz): "Typische wijn van druiven die zijn aangetast door edele rotting, dat honingachtige geurtje met iets van noten. De kraakheldere gele wijn heeft een frivole geur die echt uitnodigt om te drinken. De smaak is zeer rijp met veel honing en vers fruit. De lange afdronk zal ik me heel lang herinneren, geweldig."
Vijf sterren: Scheurebe Eiswein (Pflüger)
Vincent Helberg over de exclusief door ons geimporteerde Scheurebe Eiswein van Weingut Pflüger (1997, Pfalz): "Deze heel mooie eiswein is weer zo'n voorbeeld van wat er aan kwaliteiten in druiven kunnen zitten. In de geur kruidige honingaroma's met zoete bloemengeur, in de smaak een fantastisch palet aan wilde bloemen en honing dat op een superieure manier doorgaat in de lange afdronk die zoet en zalvend is. Een geweldige wijn."

terug naar het begin van deze pagina - wijnbeschrijvingen - wijngoederen - vegetarische wijn

homepage > wijnen