homepage > wijnen > wijngoederen

Zellerer BioDelicatessen Logo

DE WIJNGOEDEREN

Domaine de Mayrac
Dit wijngoed ligt in het zuiden van Frankrijk bij de Pyreneeën, niet ver van de Middellandse Zee, tussen Toulouse en Perpignan. Gelegen op 350 meter hoogte kijkt het uit over de Haute Vallée de l’Aude en de rivier de l’Aude met haar uitlopers. Eigenaar is de familie Buoro. Domaine de Mayrac is een echt familiebedrijf waar de liefde voor de natuur en voor wat zij voortbrengt hoog in het vaandel staat. De wijnstokken beslaan 50 hectare van het totale grondoppervlak. 18 ha. is gereserveerd voor chardonnay, chenin, mauzac en AOC Blanquette de Limoux "méthode champenoise", 10 ha. voor cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot en syrah en 22 ha. voor druivensoorten als grenache, sincault, carignan, aubun, alicante.
Keurmerk: Nature & Progrès en Ecocert.

Zellerer BioDelicatessen Weinberg Isegrimhof

Isegrimhof
De Isegrimhof wordt gerund door vader en zoon Wolf en is al sinds 1984 aangesloten bij Bioland, een van de belangrijkste Duitse keurmerken voor biologisch wijnbouw. Op de Isegrimhof worden alle druiven nog met de hand geplukt. Hierbij wordt een zorgvuldigheid betracht waar geen machine tegenop kan. De Isegrimhof is gelegen in de Pfalz aan de "Deutsche Weinstrasse". De Pfalz is in feite de voortzetting van de Elzas in noordelijke richting, zowel qua bodem en klimaat als qua type wijn. Er worden zeer goede, vooral witte, maar ook steeds meer rode wijnen gemaakt. Vooral de Riesling, samen met de Chardonnay de beste witte druif, gedijt uitstekend op de Pfälzer heuvels. De Isegrimhof maakt dan ook o.a. enkele voortreffelijke Rieslings.
Keurmerk: Bioland.
Weingut Pflüger
Aan de rand van Bad Durkheim, het wijnhart van de Pfalz (Duitsland), ligt het wijngoed van de familie Pflüger. Wijngoed Pflüger is een familiebedrijf dat generatie op generatie werd doorgegeven. Het wijngoed omvat heden ten dagen 14 ha. aan wijnstokken. Er worden traditionele druivesoorten verbouwd: 40% Riesling, 40 % rode wijnsoorten, 10% Gewürztraminer, 10% Chardonnay en Grauburgunder (pinot gris). Haar ecologische werkwijze verklaart de familie Pflüger uit haar liefde voor de natuur en voor goede wijn. Bovendien bleek hun zoon Bernard, die inmiddels het wijngoed runt, allergisch voor de conventionele bestrijdingsmiddelen. Zij werken derhalve zonder pesticiden en zonder kunstmest. Het constante streven naar steeds betere kwaliteit heeft zich al vaak vertaald in prijzen, nomineringen en vermeldingen in wijnbladen.
Keurmerk: EcoVin.
Azienda Agricola Pizzolato
De familie Pizzolato is al 5 generaties lang werkzaam in de (wijn)landbouw. Het wijngoed van de familie is gelegen in Italië, in de zeer vruchtbare streek in het noorden van Treviso. De wijnstokken staan zowel tegen de heuvels als op de vlakten en de daarvan geproduceerde wijnen zijn D.O.C. (denominazione di origine controllata). Sinds 1991 worden de wijnen van Pizzolato biologisch verbouwd.
Keurmerk: QC&I.
Roland Seguin
Het wijngoed van Roland Seguin en zijn vrouw bevindt zich in de Charentes, in de Cognac-streek. Zij maken dan ook vooral een uitstekende, milde Cognac. Daarnaast produceren zij specialiteiten als "Crème de Cassis au Cognac" en "Pineau des Charentes". Hun producten munten uit in zuiverheid en fijne smaak.
Keurmerk: Nature et Progrès en Ecocert.

terug naar het begin van deze pagina - vegetarische wijn

homepage > wijnen > wijngoederen