homepage > wijn en asperges

Zellerer BioDelicatessen Logo

WIJN EN ASPERGES

Wijn en asperges

Onze wijnen uit de Pfalz zijn uitstekende begeleiders van alle denkbare aspergegerechten. Niet zo vreemd als je bedenkt dat de Pfalz naast wijnstreek ook aspergestreek is.

Overigens: wist u dat de "Deutsche Weinstrasse", waar onze wijn vandaan komt, als het ware overloopt in de "Route du Vin" van de Elzas, aan de andere kant van de grens? De wijnen uit deze twee gebieden lijken dan ook sterk op elkaar. Maakt u eens een vergelijking, onze wijnen zullen u positief verrassen!

Wij bevelen speciaal de volgende wijnen bij aspergegerechten aan:

Onze Schwarzriesling rosé van Weingut Pflüger laat zich uitstekend combineren met een voorgerecht waarin asperges en gerookte zalm verwerkt zijn. De rosé is een tikje pétillant, wat het geheel extra feestelijk maakt.

Voor de klassieker - asperges met ham en botersaus - kan het niet missen: de Riesling Kabinett trocken van de Isegrimhof. Een heerlijk frisse wijn met het fruitige dat zo kenmerkend is voor alle Pfälzer wijnen.

Voor gegratineerde gerechten raden wij de Gewürztraminer Kabinett van de Isegrimhof aan, maar u kunt er ook de Silvaner van hetzelfde wijngoed eens bij proberen. Deze laatste laat zich ook uitstekend combineren met de meeste visgerechten.

Het diner is niet compleet zonder een lekker glaasje dessertwijn: de Scheurebe Eiswein van Pflüger mag daarom niet op het menu ontbreken. Dat is pas echt genieten. Al eens geprobeerd in combinatie met aspergeijs?

Nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer wijnen in onze wijnlijst of bestel een proefpakket!

terug naar het begin van deze pagina - onze wijnen - wijngoederen - vegetarische wijn

homepage > wijn en asperges